NIEUWSOVERZICHT


NNJO samen met het SBO in de Voorveghter (nieuwjaarsconcert)

31 okt '16

orkest foto
Orkestfoto van het NNJO

Op 15 januari 2017 zal het SBO het nieuwe jaar muzikaal inluiden.

 

Het is al bijna een traditie te noemen, want voor de 4e keer op rij wordt dit jaar op de manier ingeluid in de Voorveghter te Hardenberg. 

 

Net als voorgaande edities zal het SBO een orkest uitnodigen om dit samen te nieuwe jaar in te luiden met een verrassend programma. 

Dit jaar is het NNJO uitgenodigd, en zij gingen graag op onze uitnodiging in. 

De afgelopen maanden zijn ook zij al druk bezig geweest met het repertoire dat zij op 15 januari aan u zullen laten horen. 

 

Ook het SBO is al druk aan het repeteren. Tijdens het nieuwjaarsconcert  zullen er meerdere solowerken met orkest ten gehore worden gebracht. 

En ik kan u vertellen: die zijn meer dan de moeite waard om eens te komen luisteren!

 

Heeft u al een kaartje gekocht?

Kaartjes zijn hier te verkrijgen

 

 

 

 

Noord Nederlands Jeugd Orkest

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest is een symfonisch blaasorkest (harmonieorkest met uitgebreide bezetting) voor ambitieuze musici in de leeftijd van 14 t/m 29 jaar.

 

Het NNJO is een kweekvijver voor jong muzikaal talent uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. De 70 orkestleden studeren aan de noordelijke conservatoria in Groningen, Zwolle of Enschede of aan de plaatselijke muziekscholen.

De doelstelling is om op hoog muzikaal niveau te presteren en een positieve bijdrage te leveren aan de culturele ontwikkeling in Noord Nederland.

 

Elke derde zaterdag van de maand komen de orkestleden in Hoogeveen bij elkaar om een hele dag te repeteren.

 

Naast de concerten die het NNJO zelf organiseert wordt het orkest ook regelmatig gevraagd voor duo concerten en andere bijzondere projecten. Zo zal het NNJO vanaf mei 2017 in de Drentse theaters te zien en te horen zijn tijdens de muziektheaterproductie ‘Addergebroed - Het leven van Johannes van Lier’. De hoofdrol in deze musical zal door Tony Neef gespeeld worden.

 

Het orkest is in de afgelopen jaren, tijdens de zomervakantie, op tournee geweest naar Italië (2009), Friesland (2010), België & Duitsland (2011), Oostenrijk (2012), Frankrijk (2013 & 2016), Duitsland & Nederland (2014) en Zwitserland (2015).

 

Daarnaast heeft het orkest al met diverse gastdirigenten gewerkt uit o.a. Nederland, Frankrijk, Spanje & Engeland.

 

Sinds maart 2012 is Erik Janssen de chef-dirigent van het NNJO.


Commentaren: 0

Concert Harmonie XL te Olst

Volgende week zaterdag is het dan eindelijk zover! 

Wij mogen optreden tijdens de Harmoniedag XL te Olst.

 

Vooraf repeteren wij nog een aantal uur in "ut Huus" te Olst, zodat wij een prachtig concert kunnen neerzetten!

 

Ons optreden zal plaatsvinden tussen 19:00 en 20:00. Wees welkom!

Concertocatie: 

 

Park "de Olsterhof" 

Olst

 

Repetitielocatie: 

"ut Huus"

Jan Shamhartstraat 5

8121 CM Olst

 


meer lezen 9 Berichten

Nieuwjaarsconcert 2016

Eens per maand komen de musici van het Symfonisch Blaasorkest Overijssel in theater De Voorveghter bijeen om te repeteren. Dit nieuwjaarsconcert wordt inmiddels al de 3e op rij en daarom kunnen we gerust spreken van een mooie traditie.

 

Elk jaar nodigt het orkest een ander orkest uit om mee te doen aan het nieuwjaarsconcert in Hardenberg. In 2014 was dat het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, in 2015 het Drents Jeugd Orkest en in 2016 gaat harmonie-orkest Crescendo uit Gramsbergen samen met het SBO voor u concerteren. Niet alleen zullen er deze middag originele harmonie werken worden uitgevoerd, ook staan er lichte werken op het programma. Natuurlijk ontbreken een “wals” en een mooie “polka” niet tijdens het concert. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Alfred Willering

 

Website Voorveghter Hardenberg


Trio concert 31 oktober 2015

Zaterdagavond 31 oktober Halloween?

Je kunt op zo’n zaterdagavond verschillende dingen doen.

 

Je kunt je huis versieren met spinrag en pompoenen en heksen.

Je kunt lang uit voor de buis gaan hangen en kijken wat er nu weer te zien is.

Zo’n Je kunt op visite gaan en gezellig bij elkaar zitten kletsen

Of in een spokenpak een avondwandeling maken in de dichte mist.

Zo zijn er vele dingen om te doen op de zaterdagavond.

200 man vonden dat allemaal niet genoeg en trokken met zijn allen richting ons grote theater.

Onze eigen sporthal Goorn, dat voor ieder groot concert van Excelsior omgedoopt wordt tot een grote concertzaal.

En dit keer werd er een concert georganiseerd samen met 2 prachtige orkesten.

Een harmonie en een Brassband. Het werd een groot TRIOCONCERT.

Het was dé kans om eens alle 3 verschillende orkestvormen goed te bekijken en te beluisteren.

Wij als fanfare beten het spits af met een prachtige intrada : Jubilee Overture

Daarnaast een mooi solowerk van onze eerste Hoorn Hedwig Oevermans en een mooi gedragen werk waarin de mooie ronde klanken van een fanfare juist zo naar voren komen.

Als 2e speelde het Symfonisch Blaas Orkest uit het Overijsselse. Dit orkest  liet weer totaal andere klanken horen. De harmonie vervoerde ons met grote werken en een prachtige dwarsluitsolo.

Als laatste was Brassband Excelsior Zalk aan de beurt. Zij gaan over 2 weken naar het concours met een paar pittige stukken. Het typische geluid van een brassband is eigenlijk niet goed te omschrijven.

Men vervalt vaak snel in opmerkingen over het verder weglaten van instrumenten ten opzichte van een harmonie en de fanfare, maar daar doe je zo’n orkest geweld aan.

Ondanks dat er nog geen 30 personen op het grote podium zaten was de grootsheid van de muziekstukken tot ver achter in Oosterhesselen te horen.

Geweldig.

Het was weer een prachtige avond.


Middagconcert 17 mei 2015

Tijdens een geslaagd middagconcert trad het SBO op in activiteitencentrum "Het Punt" te Vroomshoop.

 

In het fonkelnieuwe theater van activiteitencentrum "Het Punt" voerde het SBO een breed scala muzikale stijlen uit. Tevens speelden zij samen met Erwin Hulzebosch nog een aantal stukken


Uitreiking Cultuurprijs Overijssel 18 september 2014

Het Prins Bernhard Cultuur Fonds (PBC), RTV Oost en de dagbladen De Stentor en TC Tubantia hebben de handen ineen geslagen voor de Cultuurprijs Overijsel 2014. Vanavond wordt voor het eerst gezamenlijk die cultuurprijs uitgereikt in het Wilminktheater in Enschede.Een bonte culturele avond met optredens van tientallen artiesten, waaronder het Symphonisch Blaasorkest Overijssel, Nederlandse Reisopera, Knarsetand, Haystack E Royal, The Young Ones en Gnaffel. Er zijn interviews met schilders en dichters en het publiek wordt ‘opgeschrikt’ met vlijmscherpe opmerkingen van niemand minder dan Helligen Hendrik.

Voor de jaarlijkse toekenning van de Overijsselse cultuurprijs én een stimulansprijs voor jong cultuurtalent is de Stichting Cultuurprijs Overijssel opgericht. De genomineerden voor de Cultuurprijs Overijssel 2014 zijn Ilse DeLange, Carl Wittrock en Ralph Keuning. De muzikanten Bertolf, Typhoon en Martijn Holtslag zijn kanshebbers voor de Talentprijs.

De jury die de prijs jaarlijks zal toekennen, wordt voorgezeten door de Overijsselse commissaris van de koning Ank Bijleveld. De jury bestaat verder uit Jan Willem de Vriend, dirigent van het Nederlands Symfonieorkest, Nelleke Vedelaar, wethouder van de gemeente Zwolle en Alex Kühne, directeur van de Deventer Schouwburg. Naast de jury bepalen ook de inwoners van Overijssel wie de Cultuurprijs en Talentprijs in ontvangst mag nemen.

 

Bekijk hier de uitzending terug


Het "Oeverloos genieten" festival  12 juli 2014

debuuT optreden

Het festival Oeverloos genieten aan de Vecht is het debuut van het Symfonisch Blaasorkest Overijssel. In Hardenberg speelt het orkest zaterdag haar eerste tonen sinds de oprichting. Dirigent Alfred Willering, wonend in Coevorden en afkomstig uit Hardenberg, is muzikaal leider van het SBO. Samen met enkele medestanders nam hij enige tijd geleden het initiatief om een Overijssels blaasorkest op te richten. "In meerdere provincies zijn er provinciale orkesten, maar in Overijssel was dat nog niet het geval. Dat vonden we frappant, want we dachten dat het met de blaascultuur in Overijssel makkelijk moest kunnen."

 

Alle blaasorkesten in de provincie kregen een brief met een uitnodiging aan hun leden om ook lid te worden van het provinciale orkest. "We hebben er nu al veertig en na de vakantie schuiven er nog een paar aan. Dat is echt boven verwachting." Jonge blazers vanaf twaalf jaar combineren hun talent met de ervaring van oude rotten tot zeventig jaar. "We repeteren één zondag per maand en we zijn van plan ongeveer vier concerten per jaar te geven."