DIRIGENT

periode: 7-7-2017 - heden


Wim Booij
Wim Booij

Wim Booij ('t Harde, 1980) begon zijn muzikale carrière op bugel en stapte na 10 jaar over op euphonium. Na zijn afstuderen aan de Universiteit Twente (MSc. in Electrical Engineering), studeerde hij tenortuba bij Joost Smeets en later HaFaBra directie bij Fried Dobbelstein. Zijn huidige werkpraktijk is tweeledig; techniek en muziek.

 

Wim remplaçeerde reeds tijdens zijn studies bij o.m. de beroepsorkesten van de Koninklijke landmacht, de Marechaussee en het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest en speelde in het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en het Gelders Fanfare Orkest. In 2008 werd hij met tubakwartet "tubaphonic" kampioen in de hoogste divisie op het WMC voor solisten en ensembles. Een ander muzikaal hoogtepunt was het vertolken van de ossenwagen in Bydlo uit De Schilderijententoonstelling van Moussorgsky/Ravel met het Orkest van het Oosten.

 

Wim combineerde een aantal jaren zijn functie als ingenieur op het gebied van betrouwbaarheid van elektrische systemen met een betrekking bij de fanfare van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht.

 

Sinds medio 2017 is hij docent/onderzoeker bij de opleiding Mechatronica aan de academie Life Science, Engineering & Design van hogeschool Saxion. Naast het Symfonisch Blaasorkest Overijssel, dirigeert Wim momenteel concertvereniging Sempre Crescendo Losser, het Twents Fanfare Orkest te Hengelo en harmonie Excelsior Lonneker. Ook is hij regelmatig gastdirigent en repetitor en leidt graag sectierepetities en workshops voor koperblazers. In 2001 slaagde hij voor het conservatorium en kwam hij in het bezit van het praktijkdiploma directie HaFaBra.